Hautamuistomerkki

Hautamuistomerkki kuuluu perinteisesti jokaiselle haudalle. Muistomerkin hankkiminen on omaisten tapa kunnioittaa vainajan muistoa. Kohtuullisen hintatasomme avulla haluamme tehdä muistomerkin hankkimisen kaikille mahdolliseksi.

Vuosien saatossa hautamuistomerkkejä on valmistettu eri materiaaleista. Kivi on osoittautunut erinomaiseksi muistomerkin materiaaliksi ja siksi nykyään suurin osa muistomerkeistä valmistetaan juuri kivestä. Muistokivi kestää erilaiset sääolot eikä vaurioidu kovin helposti myöskään hautausmaan hoitotoimenpiteistä, sillä joskus hautausmaan koneet osuvat muistomerkkeihin tai ruohonleikkurista lentää pieniä kiviä.

hautamuistomerkki

Hautamuistomerkki ja etenkin sen koko oli joskus osoitus suvun varallisuudesta. Sukuhaudoilla käytettiin valtavan kokoisia hautakiviä, joiden käsittely oli työlästä. Nykyään hautausmaat asettavat rajoituksia hautakiven koolle, jotta taataan mielekäs tilankäyttö ja työturvallisuus hautausmaalla. Hautausmaakulttuuri on muutenkin muuttunut ajan saatossa. Esim. reunakivistä on useimmilla uusilla hauta-alueilla luovuttu kokonaan, jotta hautausmaan hoito helpottuu. Hautamuistomerkin rajoitteista on hyvä keskustella seurakunnan kanssa ainakin silloin jos haudalle halutaan toteuttaa naapurihaudoista selkeästi poikkeava hautamuistomerkki.

TUTUSTU VALMISKIVIIN alk. 499 €
VALITSE MITTATILAUSKIVI